cart4 0 Cart
3 Account
Contact us
4 Info
Plastik vs Non woven

Plastikposer lavet af PE: miljømorderen

Op mod 80 milliliter olie anvendes til en enkelt plastpose. 

Værdifulde råvarer forbruges, og klimaforandringer accelereres gennem produktion. 

I gennemsnit bruges en plastikpose kun i 25 minutter, genbruges sjældent og kun 7% genbruges i hele Europa. Alt dette giver plastposen en ødelæggende miljøbalance. Cirka 5,3 milliarder plastposer sælges over skranken kun i Tyskland. Det svarer til 10.000 stykker pr. Minut!

 

Komposterbare plastposer: Forbrugerbedraget

Biologisk nedbrydelige plastposer består normalt kun af 30% vedvarende råvarer, såsom majs, kartofler eller sukkerrør. De nedbrydes, overhovedet kun under ideelle industrielle forhold. Disse plastposer hører heller ikke hjemme i komposthavnen. Nedbrydningen finder ikke sted der eller foregår ekstremt langsomt og producerer CO2 og vand. I stedet for at blive komposteret bortskaffes disse poser i forbrændingsanlægget.

 

Papirposer: ikke så nær grøn som du måske tror

Det kommer straks i tankerne, at papir naturligvis er miljøvenligt. Når alt kommer til alt er det lavet af et vedvarende råmateriale. Men hvis man ser på energibalancen, kan man se, at produktionen af ​​papirposer kræver dobbelt så meget energi, der er brugt end plastikposer. En dårlig energibalance betyder naturligvis også en dårligere klimabalance. Endvidere forurenes luft og vand, dvs. miljøet, ved behandling af papirmassen med kemikalier såsom nitrogen eller svovloxid. En papirpose bliver kun “grønnere” end en plastikpose, hvis den er blevet brugt mindst fire gange. Hvis du ser på den dårlige genanvendelighed, kommer du hurtigt til den konklusion, at papirposerne ikke kun skyldes den lavere bæreevne, især når det er vådt,

Bomuldsposer: den næstbedste mulighed

Bomuldsposer er ikke nødvendigvis så gode for miljøet, som man måske tror, ​​selvom synonymet "jute bag" antyder det. Det Zürich-baserede University of Applied Sciences ETH fandt for nylig ud, at produktion og forarbejdning af bomuld udsender langt mere CO2 end for eksempel produktion af papirposer. Først efter at have været brugt 30 gange, bliver bomuldsposen et mere miljøvenligt produkt end papirposen. Dette kræver omhyggelig håndtering, fordi materialet, der absorberer fugt og snavs, hurtigt får stofposen til at se attraktiv ud. Derudover er det naturligvis 100% genanvendeligt og biologisk nedbrydeligt. Når du bruger stofposer, skal du være opmærksom på fair trade-konceptet, og at det er økologisk bomuld.

Ikke-vævede poser: udholdenhedsløberne

Ikke-vævede poser er miljøvenlige, fordi de er meget modstandsdygtige. De kan let bruges over 200 gange, vores ikke-vævede reklameposer kan endda vaskes i 30 grader. Da materialet er vandafvisende og kan bære op til 24 kg, er ikke vævet PP det mest holdbare af alle posematerialer. Derudover er den garanteret 100% genanvendelig og OEKO-Tex 100 certificeret.

Share This Post :

Shopping Cart

Cart is empty

3

Search

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4